Blogiarkisto

torstai 9. marraskuuta 2017

Matkakertomus 2: Volkswagen-tapahtuma, Orlando ja Kissimmee

Lähdimme siis aamusta ajamaan kohti Orlandoa. Tarkoituksena oli mennä katsomaan illalla jalkapallo (siis ihan perinteinen soccer) Orlando City- Columbus. Tätä ennen suunnittelimme matkan varrelle pysähdyksen Satellite Beachille jossa oli sinä viikonloppuna Volkswagen -tapahtuma. Jonkin aikaa jouduimme etsimään paikkaa jossa tapahtuma järjestetään, mutta löydettyämme perille avautui meille ihan mukavan kokoinen volkkaritaivas! Oli kuplaa, pakettia, lava-autoa ja jos jonkinmoista viritystä. Kiertelimme aluetta noin pari tuntia ja kun nälkä alkoi vaivaamaan, söimme mehevät hampparit kojusta. Alla kuvamateriaalia tapahtumasta:


Orlandoon saavuttuamme meillä oli vielä hyvin aikaa ennen pelin alkua ja vanhan keskustan alueella näytti olevan jonkinlainen tapahtuma käynnissä, joten ei muuta kuin auto parkkiin ja tutkailemaan!
Kyseessä oli vintage- ja taidetapahtuma. Ensin olin innoissani tästä yhteensattumasta mutta täällä ihmiset olivat kuin toisesta maailmasta! Tuli mieleen että nämä kaikki asuvat isossa kommuunikylässä, tekevät taidettaan ja järjestävät tapahtumia kerätäkseen rahaa kommuunin hyväksi jottei kaikkea tarvitse tehdä oravannahkakaupalla..paitsi että nämä tyypit eivät varmasti tappaisi itse oraviaan...huh, no joka tapauksessa, vaikka arvostan taidetta ja itse tehtyä, en tuntenut minkäänlaista yhteenkuuluvuutta tätä hihhuliporukkaa (pahoittelen raakaa kielenkäyttöäni) kohtaan.
Livemusiikkiakin oli ja se oli jonkinmoista folk-,country-, gipsy- ja hippityylin sekamelskaa. Hetken sitä kuunteli mutta sitten tuli outo olo...
Nyt voin kerrankin sanoa niin päin että urheilu pelasti minut musiikilta, sillä oli aika jatkaa matkaa ja suunnistaa jalkapallostadionille!!

Kyseessä oli kauden viimeinen peli ja siitä oli otettu kaikki irti. En olisi uskonut että jalkapallokin on näin viihdyttävä laji Amerikassa!
Stadionin ulkopuolella oli mahdoton määrä oheiskrääsää jakavia kojuja, joka puolelta ojennettiin kassia, palloa, huivia tms. Fanikaupassa oli kaikki tuotteet -50% ja pojat saivatkin haluamansa peliasut.

Jalkapallostadionilla oli muuten vielä tarkemmat säännöt laukun koosta kuin jääkiekkopeliin mentäessä. Onneksi olin ottanut hieman etukäteen selvää, sillä sisään sai viedä vain läpinäkyvän kassin ja lompakon. Lompakkoni koko oli tietysti millin liian suuri ja sitähän mittailtiin ja haettiin vielä muitakin toteamaan asiaa....huoh...kuinka voikin aina käydä näin..ihmettelyn jälkeen onneksi kuitenkin totesivat että menköön nyt tämän kerran!

Katsomossa oli kuuma! Mukavaa oli silti ja taas saimme uudenlaisen urheiluelämyksen.


Asut on löydetty ja ne käytiinkin heti vaihtamassa päälle!


Tämä oli Kakà:n viimeinen peli Orlando Cityn paidassa ja pelin loputtua pelaajaa haastateltiin ja stadionilla soi haikea musiikki, yleisö hurrasi.

Kaiken kaikkiaan jäi mukava fiilis.

Pelin jälkeen lähdimme ajamaan Kissimmeehen jossa meillä oli varattuna hotellihuone. Kaupunki on tuttu noin kahden vuoden takaa jolloin vietimme siellä joulun isommalla porukalla perheen kesken.
Historiallisessa vanhassa keskustassa on tuttuja antiikkiliikkeitä. Sitten löytyy myös viehättävä "Old Town" joka on kuin vanhasta elokuvasta, täynnä putiikkeja ja tunnelmaa. Old Townin kupeessa on myös huvipuisto ja alueella on joka viikonloppu cruising -tapahtuma, johon viime kerralla osuimmekin sopivasti. Tapahtuman loputtua vanhat autot ajavat Old Townin läpi musiikin saattelemana.

Hotellimme oli aivan Old Townin vieressä joten pääsimme vielä myöhään illalla kävellen haistelemaan tunnelmaa. Kaikkia tosin jo väsytti sillä oli raskas ja pitkä päivä takana joten tällä kertaa kokemus jäi aika vaisuksi. Tosin kuopuksella oli erityisen jännittävää sillä paikallinen nuorisoteatteri oli järjestänyt Old Townin perukoille Halloween-teeman mukaisen pelottelualueen. 7-vuotiaalle kokemus oli hiukan liian todellinen ja näitä asioita pohdittiinkin sitten loppuilta!💀👻👽👾

Hotellihuone oli karmiva.
Lapset pelkäsivät sitä! Naapurihuoneeseen meni ovi, joka oli onneksi teljetty mutta äänet toiselta puolelta kuuluivat erityisen hyvin. Siellä taidettiin myös polttaa jotain ja lapsi itki vähän väliä... Kokolattiamatto oli törkyinen. Lisäksi koko seinän pituinen lattiaan ulottuva ikkuna ei millään tavalla lisännyt turvallisuuden tunnetta ja ulko-oven lukitus oli vähintäänkin alkeellinen. Kyllähän siinä nukkui mutta uudestaan en menisi. Lapset nukkuivat aamuun asti kun vain nukahtivat. Me aikuiset emme nukkuneet hyvin. Kokemus tuokin!😅

Aamulla minun (kyllä, myönnän...) ehdotuksestani lähdimme aamupalalle Ihop-ravintolaan. Olipahan sitten kallis aamupala, noin 50 dollaria meni siihen mutta kaikki saivat mahansa täyteen.

Aamupalan jälkeen suunnistimme tuttuihin antiikkikauppoihin mutta tällä kertaa valikoima tuntui olevan huono ja käteen ei jäänyt mitään. Harmi, sillä olin odottanut pääseväni ostoksille ja olin jo etukäteenkin tiedustellut jopa isompien tavaroiden kuljetuskustannuksia kontituspaikalle!

Jollakin tapaa puuduttavan ja kuuman aamupäivän jälkeen olimme kaikki jo valmiita jättämään Kissimmeen taaksemme ja lähdimme ajamaan pidemmän kautta takaisin Lake Worthiin sillä halusimme nähdä muutakin kuin moottoritietä.
Saavuimme illan suussa perille. Ehdimme käydä vielä nauttimassa ilta-uinnista altaalla ja sitten nukkumaan!

Seuraavassa vielä viimeiset puuhat matkalta ja kotiin paluu, siihen saakka näkemiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut ja vinkit