Blogiarkisto

perjantai 15. syyskuuta 2017

Matkafiilistelyä arjen keskellä

Nyt on poikien loma-anomukset kouluun viety, luvat lomiin saatu ja kaikilla alkaa välillä pilkahtelemaan matkatunnelmat ja -suunnitelmat päässä!
Muutaman viikon päästä lennetään taas ja oma lentopelko ei ole tähän saakka onnistuneista lennoista huolimatta vähentynyt yhtään... koska kun kaikki on tähän saakka mennyt hyvin, niin entä jos tämä on SE lento...! Pienellä keskushermoston tainnutuksella (eli alkoholin avulla) olen pärjännyt tähän saakka, mutta kuinkahan isoiksi määrät nousevat vuosien saatossa?! Ilmakuopat ovat inhottavia ja ne saavat aina sykkeen nousemaan, mutta itselläni alkaa mielikuvitus laukata etenkin silloin kun kaikki on rauhallista ja hyvin. Mitä jos matkustamosta joku pompahtaa ylös ja uhkaa räjäyttää koko koneen, tai kapteeni on kolkattu?!? Tai moottoreihin tulee yhtäkkiä joku vika ja syöksymme maahan?!? Ennen viime reissua näin mielessäni kuinka pojista tuli orpoja koska he eivät olleet mukanamme. Istuessani koneessa kuuntelen ääniä ja mahdollisia vaaran merkkejä. Seuraan lentoemäntien käytöstä ja ilmeitä. Perille päästyäni olen rättiväsynyt. Lasten nähden on pakko pystyä hillitsemään itsensä ja kuitenkin jopa pelostani huolimatta tiedän että tulossa on jälleen onnistunut lentomatka eikä mitään tapahdu niin taidanpa alkaa käsittelemään näitä tuntemuksia psykologiselta kannalta (ja ostan tax free:stä itselleni pikkupullon astetta väkevämpää ainetta!).

Kauhuskenaarioista huolimatta nautin suunnittelusta ja pakkaamisenkin aloitan yleensä erittäin hyvissä ajoin, vaihtelen sitten tarvittaessa laukun sisältöä ja punnitsen mielessäni käytännöllisyyden ja esteettisyyden plussia ja miinuksia. Matkaan valmistautuminen on innostavaa ja voisinkin viettää matkalaukkuni äärellä tuntikausia vain miettien ja suunnitellen! Tietysti myös pieniä hankintoja täytyy tehdä 😆

Tällä kertaa, koska pojatkin lähtevät mukaan, eikä meillä ole "apujoukkoja" mukana kuten aikaisemmilla perhematkoilla, päätin pärjätä mahdollisimman vähällä määrällä omien tavaroideni kanssa. Tein toivottavasti hyvän ostoksen hommaamalla itselleni näppäimellisen tabletin. Tämä mahtuu mukavasti käsimatkatavaroihini ja pärjään sillä puhelimeni kera mainiosti! Kunhan kone saapuu, pääsen vielä käytännössä kokeilemaan esim. blogin kirjoittamista sillä. Kuvamateriaalin siirtäminen täytyy myös testata vielä. Tarvitsen myös arjessa itselläni kakkoskonetta kotona koska työmme eivät pääty siihen kun työpaikan ovet suljemme ;)
Käsimatkatavaroideni osalta suunnittelin pärjääväni pelkästään olkalaukulla ja pojat saavat reput selkäänsä, ovat jo sen verran isoja että jaksavat itsekin kantaa jotain. Mikäli matka sujuu ilman äkillistä vessahätää, oksennustautia tms. niin pojille riittää kun mukana on evästä ja tärkeimmät unikaverit. No joo...ehkä sittenkin myös ne vaihtovaatteet...nimittäin nämä tällaiset asiat tapahtuvat yleensä aina silloin, kun olen ajatellut pärjäävämme ilman suurempia ennakointeja 😅  Olen kova tyttö suunnittelemaan ja stressaannun äärimmäisen helposti mikäli kaikki ei ole omassa päässä selvänä, mutta nämä lasten "kaiken varalta" -tilanteet olen huono ottamaan huomioon ja yleensä ihmettelenkin näitä supermammojen tavaravuoria jotka raahataan mukaan joka paikkaan!

Varsinaiset matkalaukkuun pakattavat vaatteet tulevat olemaan aika vähäisiä kaikkien osalta sillä asunnossa on pesukone ja kuivuri. Emme myöskään tarvitse erikseen "fine dining" garderoobia sillä pidämme enemmän tavisten elämänmenosta (eli ei ole tiedossa coctail- tai iltajuhlia!). Yleensä myös ostamme paikan päältä etenkin lapsille vaatteita ja kenkiä. Hinnat ovat jonkin verran alhaisempia ja emme nykyään ostakaan Suomesta muut kuin pakolliset, esimerkiksi Suomen olosuhteisiin sopivia talvitamineita on aika hankala Floridasta löytää, lisäksi tämän ikäiset ovat kovia kuluttamaan, joten housujen polvet ovat reikiä täynnä alta aikayksikön ja vaatepino pienenee olemattomiin jo yleensä ennen seuraavaan reissua! Silloin kun isäntä lähtee yksin reissuun, laitan mukaan lapun josta löytyy lasten vaatekoot ja mitä nyt lähinnä tarvitaan.

Paikan päälle suunnitteilla on yhden yön reissu Key Westiin koska itse en siellä ole vielä päässyt käymään (vielä emme tiedä, onko majapaikka myrskyn jäljiltä enää käytössä...), NHL peli ja pojat halusivat päästä katsomaan myös jalkapalloa (siis ihan socceria) ja eläintarha.
Mukavaa kun ehdimme tällä kertaa tehdä hiukan muutakin kuin pelkkää työtä, toki se on koko ajan mielessä ja joka kauppa tulee käytyä läpi "sillä silmällä"! Tämä työ on meille tavallaan elämäntapa ja aivoja ei voi vain laittaa narikkaan etenkin jos Amerikkaan lähdemme. Matkan luonne muuttuu kuitenkin hiukan kun lapset ovat mukana, nyt mennään enemmän heidän ehdoillaan emmekä voi painaa aamusta iltaan tukka putkella paikasta toiseen.
Joitakin kontakteja olen suunnitellut tapaavani ja tukkumyyjiä on vielä muutama hakusessa. Olen yrittänyt löytää lisää antiikkiliikkeitä, sillä villi ajatukseni on ostaa jonkin verran esim. huonekaluja (kaappeja, pöytiä, tuoleja yms.) mikäli oikeanlaisia sattuu kohdalle. Muutama "luottopaikka" on joissa täytyy joka kerta käydä. On mukava huomata tulevansa tutuiksi paikallisten pienyrittäjien kanssa ja nytkin meitä odottaa kahvituokio juttuhetkineen kun sinne pääsemme. Viime reissulla maaseudulla ajellessamme tuli vastaan muutamia lupaavan näköisiä antiikkiliikkeitä, saa nähdä viitsimmekö tällä kokoonpanolla lähteä sinne seikkailemaan.

Seikkailuista ja uusista kohtaamisista tuli mieleeni että myymälässämme muuten kävi tässä taannoin countrymusiikista elämäntyylin löytänyt pariskunta, joka on matkustanut paljon Amerikassa käyden eri musiikkitapahtumissa ja konserteissa. Kyseisen asiakkaamme Alajärveläinen yhtye Silverado Country Band tekee tilauskeikkaa erilaisiin tapahtumiin ja juhliin. Linkistä pääset näkemään heidän esittelyvideonsa, joka on leppoisa ja hyväntuulinen! Kauttamme saat yhteystiedot mikäli tulee tarvetta soittomiehistä.

Isäntähän on käynyt Nashvillessa muutama vuosi sitten ja kertoi mukavasta tunnelmasta musiikintäyteisillä kaduilla. Tahtoo päästä myös! Itselläni olisi muutamia artisteja countrymusiikin puolelta, joita olisi hienoa päästä näkemään, ehkä joskus sitten ♪♫♬♩
Myymälässä saan onneksi kuulla sydämeni kyllyydestä country- ja fiftarimusiikkia, usein kotona ja autossa pidänkin hiljaisuudesta mikäli kiintiö tulee täyteen työpäivän aikana. Omasta suvustani löytyy sekä täyspäiväisiä musiikin saralla työskenteleviä että harrastelinjaa noudattavia ja itselleni musikaalisuus on tärkeä osa minua. Kummasti ruuhkavuodet kuitenkin vaimentavat omia henkilökohtaisia ominaisuuksia, mutta välillä yritän muistaa myös itseäni ja yleensä sulkeudun omaan maailmaani kun saan hetken olla yksin kotona. On tärkeää saada välillä tehdä sitä mikä sisimmässä tuntuu hyvältä ja oikealta, muuten ihmisestä tulee pikkuhiljaa katkera ja sulkeutunut. Unelmiaan täytyy jahdata ja toteuttaa, muuten ei koskaan saa tietää kuinka olisi käynyt 💗

Viime viikonloppu meni seuraten uutisia, kuinka ja mihin suuntaan hirmumyrskyt Irma, Katya ja Josè etenevät. Hävitys oli taas aikamoista, niin moni on menettänyt elämänsä tärkeimpiä asioita. Materia on korvattavissa mutta ei ihmiselämät, tämän sanoi Mr. President viisaasti. Lisäksi myös äskettäinen Harvey teki omat tuhonsa Texasissa ja tulvien aiheuttamista vahingoista ei hetkessä selvitä. Meilläkin on useita autoja Texasissa odottamassa lähtöä kontituspaikalle, mutta kaikki on ollut jo jonkin aikaa seisahduksissa koska ihmiset ovat joko kotinsa vankeja tai menettäneet kotinsa kokonaan. Olemme onnekkaita kun saamme elää näinkin turvallisessa maassa luonnonilmiöiden suhteen. Uusi aamu alkaa kuitenkin aina ja toivomme kaikille parempaa sellaista!

Kuva: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut ja vinkit