Blogiarkisto

tiistai 21. helmikuuta 2017

Näin se kaikki tapahtuu

Moni voisi luulla, että maahantuojan työ on siistiä sisähommaa... no näin ei kuitenkaan aina ole, varsinkin jos haluaa tehdä asioita itse!
Isäntä lähti kontinpurkureissulle ja pyysin ottamaan tarpeeksi kuvamateriaalia, jotta saadaan esiteltyä teille kuinka kaikki tavara saapuu Seinäjoelle :)
Kontteja puretaan noin kuukauden välein, ja se vaatii pitkän päivän ja reissun Tuusulaan. Helpompaa tietysti olisi hoitaa homma ulkoistetusti, mutta tämä on työtämme, hyvässä ja pahassa.

Ennen tätä tapahtumaa edeltää tietysti joko hankintamatka Amerikkaan, tai paljon ostelua täältä Suomen päästä.
Ostetut tavarat päätyvät paikallisen postin tai rekkarahdin avulla yhteistyökumppanimme tiloihin Floridaan. Siellä tavarat pakataan kontteihin ja kuljetetaan satamaan rahtilaivaan. Matka Suomeen kestää noin kuukauden, yleensä yli.
Kun laiva saapuu Suomeen, odotetaan laivayhtiöltä lupaa päästä tullaamaan kontti. Tullaus tapahtuu onneksi nykyään netin kautta, aikaisemmin kaikki oli puhdasta paperityötä. Tämä on suunnilleen päivän kestävä homma. Kun tullaus on tehty ja lupa purkamiselle saatu, voidaan lähteä purkamaan konttia. Eli tässä teille sitä ehtaa maahantuontiyrityksen "arkea" :)Päivä alkaa erittäin varhain, eli herätys klo 02.00! Aamupalaa nassuun, eväät valmiiksi ja viimeiset lähtövalmistelut. Loput perheestä jää vielä sänkyihinsä nukkumaan, mutta raskaan työn raataja lähtee töihin!

Aamupalan jälkeen startataan auto, haetaan apupoika kyytiin ja suunnaksi Tuusula.Silloin kun on aika lähteä purkamaan konttia, lähdetään yleensä säässä kuin säässä, sillä kontin säilytys maksaa. Onneksi nyt oli hyvä keli ajaa. "Mä oon rekkamies...♫♪"


Tässä uusi tunneli Tampereella!


No niin, perillä! Ja mitä pikimmiten aletaan hommiin. Kontti ensin nostureiden avulla rekan päältä pois.


Kontin ovet saadaan auki ja yleinen järjestys paljastuu. Harvemmin tukipuita on mennyt rikki mutta joskus niitäkin sattuu. Tällä kertaa matka rapakon yli on mennyt hyvin.


Tavaraa puretaan kovalla tahdilla, hiki tulee. Apupojan yövuoro oikeissa töissä alkaa kun pääsee kotiin tältä reissulta!Puretut tavarat pakataan autoon ja kärryyn. Autoja voidaan jättää vielä säilytykseen ja lähellä asuvat asiakkaat hakevat ne paikan päältä itse. Nopeatempoinen päivä purun osalta on pulkassa ja matka kotiin voi alkaa.


Honey, I´m home!! Kotona siis, mutta toki homma vielä jatkuu... tavarat puretaan hallilla pois kyydistä ja alkaa soittelu asiakkaille. Tavaraa lähetellään seuraavina viikkoina matkahuollon kautta asiakkaille ja välillä hallilla käy kuhina kun lähipaikkakunnilta tullaan noutamaan tavaraa. Omat ostetut tavarat päätyvät verkkokauppaan ja tulevaisuudessa myös myymälään.

Kuten näette, tällainen päivä vie paljon fyysistä voimaa ja kestävyyttä. Kun kaikki akuutit asiat on saatu hoidettua, on äkkiä vierähtänyt vuorokausi. Lisäksi kotiin päästyä vastassa on vielä kaksi energistä poikaa, niin ja emäntä 💕


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut ja vinkit